ERVARINGEN met Yoga Nidra – Happy with Yoga [REVIEW-2020]

‘’Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning''

mm
yoga nidra

Ik heb weer een leuke online yoga cursus uitgeprobeerd van Happy with Yoga. Naast de ”Yoga Stap voor Stap” en de ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” cursussen hebben ze ook een online cursus die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Interessant? Vind ik ook! Dit keer ga ik het hebben over de online Yoga Nidra cursus. In dit artikel ga ik onthullen wat Yoga Nidra is, wat de ervaringen zijn en wat kunt je verwachten van deze online cursus. Helpt het echt? Slaap je er echt beter van? Twijfel je nog of vraag je je af of het iets voor jou is? Lees dan snel verder en ontdek wat deze online Yoga Nidra cursus voor jou kan betekenen.

Inhoudsopgave

Wat is Yoga Nidra?

Als het over yoga gaat, denken de meeste mensen meteen aan moeilijke houdingen en diepe ademhaling. Yoga Nidra is een beetje anders. Het is een oude vorm van yoga. Yoga Nidra bestaat uit twee woorden in het Sanskriet. Yoga betekent verbinden of samenbrengen en Nidra betekent slaap. Deze Yoga vorm lijkt op slapen maar je valt niet slaap. Tijdens Yoga Nidra ervaar je de voordelen van yoga, zonder dat je moeilijke oefeningen hoeft te doen. Hierbij hoef je alleen maar te gaan liggen en te luisteren naar de instructies.

Jij denkt misschien vaak dat je aan het ontspannen bent. ( televisie kijken, krant/boek lezen, spelletje spelen… ) Maar je systeem komt hierbij niet helemaal tot rust. Hierdoor ben je vaker moe, fysiek of mentaal of allebei tegelijk waardoor je meer stress creëert in je leven. Je brein is heel de dag geprikkeld door alles wat er om je heen gebeurt dus ook als je voor je ontspanning bijvoorbeeld tv kijkt.

Voor een diepe ontspanning moet je wel bewust zijn. Yoga Nidra is een bewuste ervaring van een droomloze, diepe slaap waarbij je verbonden raakt met de innerlijke wereld en de verbinding met de buitenwereld verbreekt. Het is een super krachtig gevoel voor je als je een diepere relatie met jezelf wil ervaren. Het brengt je in een bewuste diepe slaap waarin jouw fysieke lichaam, zintuigen, intellect en geest ontspannen. Tijdens de Yoga Nidra, werken je hersenen op een dieper niveau en soms ben je meer alert dan wanneer je wakker bent. Maar toch zeggen ze dat 1 uur Yoga Nidra dezelfde voordelen heeft als een normale slaap van 4 uur. Yoga Nidra kan gebruikt worden voor verschillende dingen; ontwikkelen van je geheugen, vergroten van je kennis en creativiteit, of nieuwe dingen aanleren.

In deze video vertelt Rolf nog meer over Yoga Nidra.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Zoals wij gewend zijn van Happy with Yoga, staat in het ledengedeelte alles netjes aangegeven, de lessen zijn duidelijk en in het E-boek staat heel veel waardevolle informatie. Ze beginnen met een instructie video waarin Rolf uitlegt hoe het ledengedeelte en de cursus werkt. Hij verteld ook hoe je het E-boek en de audio bestanden kan downloaden, zodat je ook op je telefoon of tablet de oefeningen kan beluisteren.

Instructie e-boek

Je krijgt ook het Yoga Nidra instructie e-boek. Dit e-boek zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie leest en weet voordat je aan de oefeningen begint. In het e-boek ontdek je interessante punten over Yoga Nidra.

Hoe vaak en wanneer moet je yoga Nidra beoefenen en wat zijn de voordelen van yoga Nidra? Welke verschillende typen hersengolven zijn er en welke staat van bewustzijn hoort daarbij? Dit zijn zomaar twee vragen waarop dit e-boek antwoord geeft. Ik vind het heel fijn om te weten waarmee ik bezig bent. Dit e-boek is erg handig, je krijgt een complete uitleg over Yoga Nidra en hoe je dit in je leven kunt toe passen.

Yoga Nidra instructie E-boek (inhoudsopgave)

Audio sessies

Verder bestaat Yoga Nidra uit 7 AUDIO sessies van verschillende lengte’s. Ze raden aan om eerst met de kortste sessie te beginnen en vanaf daar op te bouwen. De langere sessies gaan ook wat dieper dan de kortere sessies. Hieronder heb ik de lengte van de sessies op een rijtje gezet zodat je weet wat je kan verwachten.

 • 12:05 min – sessie 1
 • 15:26 min – sessie 2
 • 22:04 min – sessie 3
 • 23:19 min – sessie 4
 • 26:59 min – sessie 5
 • 27:22 min – sessie 6
 • 31:21 min – sessie 7

Bonus lessen

Als BONUS krijg je ook 3 Mini Yoga lessen. Yoga Nidra maak je nog effectiever als je van te voren een aantal Asana’s doet. Dit zijn korte video’s met makkelijke yoga oefeningen die ervoor zorgen dat je de spanningen uit je lichaam werkt en meer ruimte in je lichaam creëert. Deze lessen doe je voordat je Yoga Nidra gaat beoefenen.

 • 16:42 min – Mini yoga les 1
 • 15:57 min – Mini yoga les 2
 • 15:30 min – Mini yoga les 3
Yoga Nidra met Rolf

Wie zitten er achter Happy wit Yoga?

Rolf en Melanie van Baalen zijn de auteurs van ”Happy with yoga”. Rolf en Melanie zijn een aantal jaren geleden in New York geweest en hebben daar per toeval een yoga les gevolgd. Dat was voor hun zo’n positieve ervaring dat ze bij terugkomst in Nederland ook yoga lessen zijn gaan volgen. Yoga werd al snel een passie voor hun en zo begon het nieuwe yogaplatform, ”Happy with Yoga”.

Andere cursussen van Happy with Yoga : ”Yoga Stap voor Stap” , ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” , ”Yoga Nidra: Reis door chakra’s

”Happy with Yoga” is de afgelopen jaren flink gegroeid en steeds meer mensen ervaren de voordelen van yoga. Melanie is echt een powervrouw die nooit opgeeft en Rolf is echt een joggingsbroek mens die zijn eigen droombaan heeft gecreëerd waarbij hij altijd in zijn joggingsbroek kan werken.

Samen hebben ze er een leuke cursus van gemaakt. Zij zijn goed opgeleide yoga docenten met diverse internationale diploma’s over yoga. Ik ben van mening dat je bij Melanie en Rolf in goede handen bent!

Bekend van:

Wat is de prijs van Yoga Nidra?

De waarde van Yoga Nidra is € 87,- maar tijdelijk krijg je het hele pakket voor maar €37,-

Wat krijg je?

 • 7 Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten
 • Een Yoga Nidra E-boek met uitleg over Yoga Nidra
 • 3 Yoga lessen die je voorafgaand aan Yoga Nidra kunt volgen
 • Professionele begeleiding van Melanie en Rolf
 • Onbeperkt en altijd toegang tot het programma

Wat er gebeurd nadat je betaald heb?

Als je dit product koopt krijg je meteen een bevestiging van Happy with Yoga via PayPro, dit is een betrouwbare Nederlandse tussenpartij die online verkopers gebruiken. In deze mail krijg jij de factuur en nog wat bedrijfsgegevens. Daarna krijg je binnen enkele minuten de welkoms mail van het Happy with Yoga team. Via deze mail kun je meteen je eigen wachtwoord aanmaken en krijg je alle informatie over hoe je bij het geheime ledengedeelte kunt komen. Zo simpel. Binnen een paar minuten nadat je betaald hebt ben je klaar om te beginnen. Super!

Voor wie is de Yoga Nidra geschikt?

”Je kunt Yoga Nidra niet goed of fout doen” zegt Happy with Yoga. Het maakt dus niet uit dat je geen idee hebt wat yoga nidra is of net met yoga bent begonnen of dat je al jarenlang op de yoga mat staat. Yoga Nidra kan dus beoefend worden door iedereen en het heeft ontzettend veel voordelen. En als je antwoord op de volgende vragen JA is, dan is deze online Yoga Nidra cursus heel waardevol voor jou.

 • Ben je vaak gestressed?
 • Zit je in een burn-out?
 • Slaap je slecht/weinig?
 • Wil je een betere relatie met jezelf?
 • Heb je een trauma gehad?
 • Heb jij moeite om iets los te laten?
 • Worstel je met angsten?
 • Wil je de balans vinden met jezelf?

Waar is Yoga Nidra goed voor?

Op een dag krijg je heel veel prikkels binnen die je brein constant aan het verwerken is. Die dagelijkse prikkels zorgen ervoor dat je stress creëert in je leven. Daarom is het heel belangrijk om jezelf goed te verzorgen en soms een stapje terug zetten en te ontspannen. Gelukkig ontdek je in het instructie e-boek van Yoga Nidra 5 manieren om Yoga Nidra toe te passen in je dagelijkse leven. Maar waar is dan het precies goed voor? Het beoefenen van Yoga Nidra helpt mensen om de diepe ontspanning weer op te zoeken. Door die diepe ontspanning wordt je scherper en kan het op vele manieren in je voordeel werken.

Dit zijn 6 voordelen waarmee Yoga Nidra helpt:

 • Helpt tegen stress
 • Verbeterd nachtrust
 • Kalmeer je zenuwstelsel
 • Helpt bij verslavingen
 • Verbetert je concentratie
 • Helpt bij zwangerschap, geboorte en menstruale klachten

In het Instructie e-boek van Yoga Nidra vind je nog meer voordelen met een duidelijke uitleg.

Mijn ervaringen en resultaten met Yoga Nidra

Hoe zijn mijn ervaringen met Yoga Nidra? Heel positief! Deze vorm van Yoga vind ik heel fijn en geeft een krachtig gevoel aan mijn bewustzijn. Net zoals de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven, is Yoga Nidra ook een soort van meditatie het verschil is dat je bij Yoga Nidra echt diep gaat ontspannen. Ik heb veel geleerd van het instructie e-boek en ontdekte ook hoe ik de oefeningen kan toepassen in mijn leven.

Voor mij is de beste manier om de oefeningen te doen net voordat ik ga slapen. Ik begin met een korte yoga les, zet mijn koptelefoon aan en luister naar Rolf. Soms doe ik alleen de sessies maar ik heb gemerkt dat als ik de yoga oefeningen erbij doe, dat ik dan de sessie veel lekkerder vind.

Meten is weten

Ik heb getest wat voor mij het prettigste is. Ik ben begonnen met 1 dag met Yoga Nidra en 1 dag niet. ‘S morgens vroeg ik mijzelf hoe ik die nacht geslapen had. Ik ben per ongeluk op de eerste dag in slaap gevallen tijdens de yoga nidra en ik heb heerlijk geslapen 🙂 maar dat is niet de bedoeling. De bedoeling is dat je wakker en bewust blijft. Je weet nu in ieder geval dat je niet op bed moet gaan liggen. Ik heb een andere plek gevonden en dat is onze logeerkamer waar geen bed staat. Wel grappig een logeerkamer zonder bed. 🙂 Mijn ervaring is dat je echt een plek moet zoeken waar je niet gestoord wordt maar waar je ook niet in slaap valt. Voor mij is een matje op de grond in de logeerkamer ideaal want daar val ik niet op in slaap.

Sinds ik mijn plekje gevonden heb ben ik niet meer in slaap gevallen. Ik werd durende de cursus meer bewust van mezelf. Na een paar dagen merkte ik dat op de dagen dat ik de oefeningen doe, ik veel beter slaap en de volgende dag uitgeruster wakker wordt.

Slapen is een heel krachtig medicijn. Er wordt wel eens gezegd: genezen doe je in je slaap. Mijn slaapkwaliteit is veel beter geworden en ik voel mezelf ook prettiger in mijn lichaam. Ik ben al een paar weken bezig met Yoga Nidra en ik blijf het doen. Echt een AANRADER!!!!

Ervaringen van verschillende mensen met Yoga Nidra

Ervaringen van andere mensen zijn ook belangrijk daarom heb ik hier een aantal ervaringen van verschillende mensen verzameld.

Garantie

garantie

Rolf en Melanie hebben 100% vertrouwen in wat ze gemaakt hebben en bieden een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat betekent dat als je binnen 30 dagen niet tevreden bent met de inhoud, jij je geld terug krijgt.

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld gegeven heb over deze online Yoga Nidra cursus en de ervaringen. Heb jij zelf ook ervaringen met Yoga Nidra of met een andere cursus van Happy with Yoga? Laat gerust een berichtje achter!

yoga nidra

‘’Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning”

 • 7 Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten
 • Een Yoga Nidra Ebook met uitleg over Yoga Nidra
 • 3 Yoga lessen die je voorafgaand aan Yoga Nidra kunt volgen
 • Professionele begeleiding van Melanie en Rolf
 • Onbeperkt en altijd toegang tot het programma
Ga naar de kortingspagina en begin met ontspannen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *