Exclusief interview met Frank de Moei!

Frank de Moei

Ik wil graag nog een duidelijker beeld geven over Frank de Moei daarom heb ik hem gevraagd of ik hem kort mocht interviewen. Tegenwoordig lees je namelijk zoveel reviews en/of meningen over een coach of product dat je niet meer weet welke je nu wel of niet moet geloven. Iedereen wil weten wie er achter een informatief product zit voordat je het koopt. Dit is natuurlijk heel normaal.

In dit artikel heb ik een aantal formele en persoonlijke vragen gesteld aan Frank en hij heeft ze zonder twijfel beantwoord, wat ik enorm waardeer. Ik ben niet de enige die fan van Frank en zijn producten is, ik vind het dus heel fijn dat hij een uitzondering gemaakt heeft en de tijd genomen heeft om dit korte interview laten door te gaan. Hij heeft mij namelijk verteld dat hij dit net als vele anderen coaches niet zomaar voor iedereen doet. Laten we beginnen met de vragen en de antwoorden van Frank.

Inhoudsopgave

Hoe omschrijf jij jezelf?

Ik ben iemand die ruim 25 jaar bezig is met persoonlijke ontwikkeling. Ik ben altijd nieuwsgierig en leergierig naar meer inzichten. Mijn belangrijkste motivatie was het vinden van geluk en innerlijke rust. Die heb ik gevonden, dus tien jaar geleden ben ik begonnen andere mensen te helpen óók geluk en innerlijke rust te vinden. En dat doe ik nog steeds. 

Waar is je bedrijf in gespecialiseerd en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Mijn bedrijf en de website Newstart.nl zijn gespecialiseerd in training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ‘verdeel’ dat grote gebied in geluk, succes, werk, relaties, zelfvertrouwen en ontspanning. Ik geef die trainingen tegenwoordig vooral online. Ik ben het bedrijf gestart omdat persoonlijke ontwikkeling mij veel heeft gebracht en ik daar anderen mee wilde helpen door inzichten te delen en mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei.

Wat is jouw favoriete product?

Eigenlijk allemaal, aangezien alle gebieden (zie vraag 2) met elkaar verbonden zijn. Zelfvertrouwen heeft effect op je relaties, die weer effect hebben op je ontspanning en geluk. Het is allemaal even belangrijk. 

Wat is de leukste reactie die je gehad hebt op een product?

Ik heb zo ongelofelijk veel reacties gehad door de jaren heen, zowel van persoonlijke cliënten als online cursisten, dat ik hier geen antwoord op kan geven. Elke reactie is me dierbaar en als iemand geholpen is met een training, dan ben ik daar heel blij om. Dat is de reden dat ik dit werk doe.

Krijg je wel eens negatieve reacties? Hoe ga je daarmee om?

Eingenlijk zelden. Er is een heel klein aantal cursisten dat een aantal lessen doorleest en vervolgens zegt dat een cursus niet werkt. Maar een cursus is alleen maar effectief als iemand er echt moeite en tijd in investeert. Vandaar dat er na elke les ook vragen en oefeningen instaan, die essentieel zijn voor het succes van de cursus. Eventjes een paar lesssen doorlezen werkt gewoon niet.

Het gaat er niet om wat iemand weet, het gaat erom wat iemand doet met wat hij of zij weet. Alles wat de moeite waard is, heeft tijd nodig. Dat probeer ik altijd duidelijk te maken, maar het is aan de persoon zelf om er daar iets mee te doen, of niet.

Welk voordeel biedt jouw product(en)?

Zelfinzicht. Zonder zelfinzicht geen persoonlijke groei. Je kunt niet veranderen wat je niet weet. Dus als je iets aan jezelf wilt veranderen, moet je eerst ontdekken hoe je in elkaar steekt en wat je tegenhoudt.

De cursussen geven je structuur om meer inzicht in jezelf te krijgen, zodat je op een positieve manier kunt groeien.

Wat zou een nadeel kunnen zijn van jouw product(en)?

Zoals gezegd werkt een cursus alleen als iemand er tijd en energie in stopt. Dus iemand moet wel wat interesse en discipline opbrengen om de cursus te doorlopen. Er is overigens geen enkele deadline, dus de cursist kan er net zo lang over doen als hij of zij wilt.

Voor sommige mensen werkt persoonlijke begeleiding beter – in de vorm van een coach of een psycholoog – en die mensen adviseer ik dan ook altijd om de cursus niet te volgen.

Waarom zouden de mensen jouw product(en) moeten aanschaffen?

Niemand moet iets, vrijheid is blijheid en ik wil niemand overtuigen.

Mij maakt het ook niet uit als iemand een andere cursus of een ander traject volgt: het gaat erop dat iemand werkt aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, op wat voor manier dan ook. Als iemand zich aangetrokken voelt door een van mijn trainingen, dan is dat meestal het beste teken dat die cursus voor die persoon de beste volgende stap is. 

Wat maakt jou uniek?

Ach, iedereen is uniek, maar niemand is speciaal. Ik heb het vermogen om de lessen en inzichten uit mijn vrij uitgebreide levenservaring (hopenlijk) op een duidelijke manier uit te leggen. Ik leg uit wat ik heb doorleeft.

Ik combineer verstand en gevoel. En ik houdt van trainen en schrijven. De combinatie van dit alles is misschien mijn ‘unieke’ insteek. Maar je zou het eigenlijk aan mijn cliënten en cursisten moeten vragen, want het gaat er niet om wat ik denk, het gaat erom hoe zij dit ervaren.

Waar krijg jij de meeste energie van?

Ik denk toch wel de feedback van mijn cursisten. Als iemand me vertelt dat een cursus hun heeft geholpen om zich beter te voelen. Er zijn veel te veel mensen die niet lekker in hun vel zitten en als een cursus iemand helpt zch wèl goed te voelen, dan kan ik niet meer wensen dan dat.

Wat motiveert jou om elke dag door te gaan?

Het leven zelf. Ik waardeer alles en geniet van alles. Motivatie heb je niet nodig als je doet wat je wilt en bent wie je bent. Dan leef je gewoon en gaan de dingen vanzelf.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik sport veel, ben heel graag ik de natuur, ik mediteer, lees en leer veel over persoonlijke ontwikkeling.

De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met gewoon leven buiten het hoofd. Als je niet in je hoofd zit, dan maakt het niet zoveel uit wat je doet. Dan is boodschappen doen net zo interessant als een nieuwe stad bezoeken.

Hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling voor jou?

Het is ‘alles’ geweest de afgelopen 25 jaar. Het was mijn basismotivatie en grootste drijfveer. Inmiddels ben ik meer bezig met transpersoonlijk leven, oftewel leven buiten je gedachten. Maar er zal altijd een plaats zijn voor persoonlijke ontwikkeling.

Welk advies wil je de lezers mee geven?

Als jij verandert, verandert alles voor jou. Begin bij jezelf, leer jezelf kennen en jezelf te waarderen – en alles in je leven gaat veranderen. Want je ervaart de wereld zoals jij jezelf van binnen voelt.

”Waar je vandaan komt, is misschien interessant. Waar je naartoe gaat, is misschien belangrijk. Maar waar je NU bent, is waar het eigenlijk om draait.”

Newstart.nl – Frank de Moei

Conclusie

Korte maar krachtige antwoorden. Vanaf de eerste keer dat ik contact opnam met Frank de Moei was hij heel behulpzaam en eerlijk. Hij probeert niemand te onderscheiden en hij doet wat hij leuk vind met plezier. De inzichten die hij probeert door te geven vind ik heel belangrijk voor iedereen. Zelfinzicht is het belangrijkste deel van je persoonlijke groei. De producten die hij gemaakt heeft zijn nuttig en helpt je bij (bijna) alle situaties in je leven. Wil je nog meer weten over Frank en over zijn producten? Lees meer in het artikel, Frank de Moei – cursussen en ervaringen (REVIEW-2020).

Geef jezelf de kans om jezelf te zijn! ”Blijvend zelfvertrouwen”

  • Tijdelijke korting! Normaal €189,- nu voor maar €49,-.
  • BONUS! 3 GRATIS e-boeken!
  • 30-dagen 100% geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen enkel risico.
Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, laat deze kans dan niet liggen! Ga naar de kortingspagina!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *