De beste manier om je droombaan te vinden!

Plezier in je werk!

boord wijt naar je droombaan

Als je niet het geluk hebt , zoals sommige andere mensen, dat je op jonge leeftijd al weet wat je de rest van je leven wil doen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Veel mensen zijn ontevreden over hun werk en voelen zich gedwongen om dat werk te blijven doen. Er moet immers toch geld binnen komen om alles te kunnen betalen. Maar met deze instelling ga je nooit je droombaan vinden.

Als je een volledig leven wilt leven, dan moet je toegewijd zijn aan het werk dat je doet. Zo ontwaak je je passie, het geeft een impuls en een onmetelijke energie voor het dagelijkse leven. Terwijl je gewoon doet waar je van houdt. Als je besloten hebt om gelukkig te zijn, ben je al op de goede weg.

Voor bijna iedereen die ik ken (inclusief mijzelf) is het een enorme uitdaging om de juiste baan te vinden. Vind jij maar eens een baan die je plezier geeft, waar je je creativiteit in kwijt kunt, past bij je persoonlijkheid en je levenspad, en als laatste maar niet onbelangrijk, goed betaalt. Hoor jij ook bij deze groep? In dit blog geef ik belangrijke tips om jouw droombaan te vinden.

Inhoudsopgave

Ontdek je passie en je talenten

Passie is iets dat je ontzettend graag doet en je leven betekenis geeft. Ze noemen dit ook wel de krachtigste motor in je leven. Jouw interne aanmoediging voor een vastberaden en constante voortgang naar een doel.

Je passie en je talenten gaan samen maar zijn niet hetzelfde. Passie is iets wat je erg graag wil en een talent is dat waar je erg goed in bent, dat is het verschil. Meestal ben je goed in wat je graag doet. Ben jij een ster in de keuken of ben jij het liefst bezig met het creëren van een nieuwe website? Schrijf het op en doe jezelf niet te kort!

meisje zoekt naar haar droombaan

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat doe ik graag?
 • Van welke activiteit krijg ik energie?
 • Wat maakt me gelukkig?
 • Wat zijn mijn talenten en bijzonderheden?
 • Hoe zou mijn dagelijkse leven eruitzien als ik me geen zorgen hoef te maken over geld?

Maar passie en een baan zijn niet het zelfde. Een baan is een middel om een inkomen te genereren en een passie is een middel om gelukkig te zijn. Maar waarom zou jij dat niet allebei tegelijk kunnen ervaren?

Voor veel mensen is hun passie hun hobby, maar als je passie je zo boeit, dan kan je er net zo goed je werk van maken. Als je van bakken houdt, kun je dit voor je familie of je vrienden doen maar je kunt ook besluiten dat je bakker wordt. Houd jezelf niet tegen!

Andere mensen weten wel wat hun passie is, maar ze denken dat ze er geen geld mee kunnen verdienen of dat ze er niet goed genoeg voor zijn en sommige mensen twijfelen of ze überhaupt wel een passie hebben. Stel de mensen die dicht bij jou staan eens de vraag; “wat vind jij dat ik goed kan”?

Het leven stuurt je constant kansen die je kunnen helpen je droombaan te vinden, merk ze gewoon op!

De overstap van passie naar je droombaan

Als je al weet wat jouw passie is en wat je graag zou willen doen, dan komt de volgende vraag: Hoe zet ik mijn passie om in mijn droombaan?

Het is een zekerheid dat je duidelijk moet weten wat je wilt. Dus wees specifiek!

“Ik vind het leuk om met mijn handen te werken” is te algemeen, maar “ik vind het leuk om aan auto’s te sleutelen” is al specifieker en je kunt dit nog concreter maken. Zo kan je voor jezelf uitzoeken met wie je zou willen werken of aan wat voor auto je zou willen sleutelen. Denk aan personenauto’s of juist grote vrachtwagens. Maak het zo concreet mogelijk voor jezelf.

Overwin je twijfels!

Denk jij nu: ‘Dit lukt me nooit, laat maar zitten!”  Dit is het teken dat je geen vertrouwen hebt in de dingen die jij kunt. Denk jij dat niemand op jou zit te wachten? Dat klopt ook! Niemand zit te wachten op iemand die twijfelt maar iedereen zit te wachten op iemand met passie voor zijn of haar werk. Twijfel dus niet en geloof in jezelf. Geef een boost aan je zelfvertrouwen en ga er voor!

Ons hele leven gaat in een positieve richting als we tevreden zijn met ons werk en in harmonie leven met de mensen om ons heen.

Ga aan de slag!

Onderneem actie en begin met solliciteren of start je eigen bedrijf. Misschien moet je een studie volgen. Waarschijnlijk moet je er veel tijd en energie in stoppen maar het gaat om een investering voor de komende tijden. Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen! Denk dus in lange termijn en onderschat jezelf niet!

Als je op zoek bent naar een gewone baan/functie, ga je naar een vacature website, maar als je wilt weten wat je droombaan is, zoek dan het antwoord bij jezelf.

Natuurlijk is het heel spannend om iets nieuws te beginnen. Het kan zijn dat je niet gelijk succesvol bent of in het begin fouten maakt maar van je fouten leer je het meest. Iedereen maakt fouten en iedereen die het werk doet waar hij/zij van droomt, heeft ook zeker fouten gemaakt en deze stappen gezet. Geef jezelf de tijd voor een opstartfase. Als je leert wat goed en fout gaat en dat aanpast, word je vanzelf succesvol.

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik kan je vertellen dat ik inmiddels veel ervaring heb. De afgelopen jaren heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt, vaak was het leuk maar vaak ook niet. Nadat mijn laatste werkgever zo ver weg verhuisde dat ik niet mee kon, was ik er klaar mee. Ik besloot om mijn droombaan te zoeken. Het duurde wel even maar ik heb mijn passie gevonden en ik doe mijn best om er mijn droombaan van te maken. Waar ik heel trots op ben is dat ik nooit heb opgegeven en het resultaat is dat ik blij ben en eindelijk plezier heb in wat ik doe.

Maak de stap om je droombaan te vinden!

 1. Ontdek je je passie en talenten ontdekken
 2. Maak je van je hobby je werk
 3. Meer verdienen met het werk dat je leuk vindt
 4. Vind jouw ideale baan of opstart van je eigen bedrijf
 • Tijdelijke korting! Normaal €189,- nu voor maar €49,-.
 • BONUS! 3 GRATIS e-boeken!
 • 30-dagen 100% geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen enkel risico.
Begin met de online ”Vind Je Ideale Baan” cursus nog vandaag met 3 GRATIS E-boeken!

Lees hier onze REVIEW over de cursus Vind je Ideale Baan!

Ben jij ook op zoek naar het juiste pad in je leven? Ontdek dan je passie en blijf bezig met dat wat je graag wil doen en je zult snel de positieve richting van je leven zien. Ik hoop dat je snel je droombaan vindt en aan de slag gaat. Heeft dit blog jou geholpen? Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat met jouw mening. 🙂

Misschien vind je dit ook interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *