Hoe kan je al je relaties verbeteren? 4 simpele tips!

team spirit

Een goede relatie hebben met een ander (een partner, een familielid of een vriend) kan best een uitdaging zijn. Heb jij relaties waar je niet echt gelukkig van wordt? Heb jij vaak ruzie of misverstanden met iemand die je niet wil loslaten? Dan ben je op de juiste plek. Het zal niet altijd even soepel lopen en dat is normaal. Maar zolang dat jullie voor elkaar kiezen is dat het 100% waard om er voor te gaan. Met dit artikel wil ik je graag motiveren om je relaties te verbeteren. Ik zal je ook 4 simpele tips geven die je helpen om al je relaties te verbeteren. Lees verder waarom gezonde relaties belangrijk zijn in het dagelijkse leven en hoe je je relaties kunt verbeteren met een paar simpele switches

Inhoudsopgave

Gezonde en ongezonde relaties

Voordat we kijken wat de gezonde relaties zijn, is het ook handig om te weten wat  slechte relaties zijn. Als je de volgende signalen merkt: veel klagen, ruzie, kritiek, roddelen, misverstand, irritatie of weinig vertrouwen in een van je relaties dan is de kans groot dat je een slechte relatie hebt met iemand. En dat is erg jammer want alles waar jij je in je leven niet goed bij voelt kost je tijd, energie en kan veel stress opleveren.

We zijn allemaal anders en ik denk dat iedereen wel een paar moeilijke relaties in zijn leven heeft waarbij zij zich niet prettig voelen. Sommige relaties zoals nepvrienden of kennissen die altijd achter je rug praten kun je makkelijk afkappen maar familie en liefde zijn lastiger om zomaar stop te zetten. Die wil je als het goed is ook niet zomaar loslaten want bij die 2 groepen spelen vele factoren mee. 

Gezonde relaties met de mensen om je heen is erg belangrijk. Het belangrijkste is dat je je gelukkig voelt en energie krijgt in je relaties. Het gaat er niet om dat je heel veel mensen om je heen hebt  maar het is wel belangrijk dat je de juiste mensen om je heen hebt. Ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Door goed contact te onderhouden met familie, vrienden en je partner voel je jezelf gelukkig en positief.

vrolijke mensen

Hoe kan je al je relaties verbeteren?

Als je besloten hebt dat je sommige relaties wilt behouden en verbeteren dan moet je beseffen dat het probleem niet alleen bij andere mensen ligt. Je kunt andere mensen niet veranderen en dat hoeft ook niet, maar realiseer wel dat je altijd zelf iets zou kunnen veranderen. Het is belangrijk om goed na te denken en jezelf vragen te stellen; heb ik mijn best gedaan voor deze relatie? Heb ik echt mezelf gegeven in deze relatie? Waar gaat het mis?

Denk heel goed na over na over de dingen die jij goed of verkeerd hebt gedaan in een relatie. Herstel de beschadigingen en emotionele pijn die je in de relatie hebt opgelopen. Zo krijg je een beter inzicht over je relatie en kom je er achter waar je op zou kunnen letten.

Verbeter je relaties met deze 4 simpele tips:

Accepteer jezelf en blijf bij jezelf

Wees eerlijk en loyaal aan jezelf. Het mooiste is als je in een relatie jezelf kunt zijn en bij jezelf kunt blijven. Iedereen heeft sterke punten en dingen waar we trots op kunnen zijn. Maar iedereen heeft ook zwakke punten en die vinden wij natuurlijk minder leuk. Bedenk voor jezelf eens welke gekke of rare eigenschappen je hebt en wat jouw minder mooie kanten zijn en accepteer dat.

Als je altijd jouw mooie kant aan een ander laat zien dan ben je nooit echt jezelf en krijg je nooit een eerlijke relatie met iemand. Stiekem pas je jezelf dan al aan een ander aan omdat je probeert een goede indruk te maken en dat is erg jammer. Als je dit vaker doet of langere tijd achter elkaar dan kan dat je zelfvertrouwen beschadigen. Tip: Pas jezelf niet aan omdat een ander dat wil. Pas jezelf alleen aan als je zelf wilt veranderen.

Accepteer alle punten die jij hebt en besef dat niemand perfect is, jij hoeft dus ook niet perfect te zijn.

Blijf bij jezelf en laat zien dat je niet bang bent voor je zwakkere kant, want dat is het teken van kracht. De kracht waarbij je laat zien dat je jezelf durft te zijn. Hierbij heb je wel een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig en als je jezelf accepteert kun je andere mensen ook  makkelijker accepteren.

twee meisjes

Accepteer en zie het beste in andere mensen

Bij de vorige tip heb ik verteld dat iedereen goede en zwakke punten heeft. Het mooiste wat je voor iemand kunt doen is dat je probeert de betere versie van die persoon te zien.

Vaak hebben we de verkeerde verwachtingen of overtuigingen van andere mensen. Soms oordelen we te snel over andere mensen en zo kun je geen gezonde relaties in je leven creëren. Stop met te snel oordelen want hierdoor kan je in de war raken en kan ook ruzie, teleurstellingen of negatieve gedachten veroorzaken. Het kan ook zijn dat je probeert sommige mensen te veranderen omdat jij vind dat ze iets verkeerd doen. Doordat jij focust op de dingen die jij zelf bedenkt, zie je de mogelijkheden en de positieve dingen niet bij andere mensen.

Als je andere mensen accepteert zoals ze zijn zonder verwachtingen, overtuigingen of oordelen dan geeft je dat een soort rust. Dit betekent dat je niet meer moet proberen om andere mensen te veranderen want iedereen is anders en dat is het mooie van de mensheid. Helaas vergeten veel mensen dat iedereen over alles een andere mening heeft en mag hebben. De meeste ruzies beginnen omdat de mening van de ander niet geaccepteerd wordt en wij onze eigen mening opdringen.

Stap naar een hoger niveau in je relaties en zie de beste en de positieve eigenschappen in andere mensen. Als je focust op de mogelijkheden van iemand, geeft dat een heel krachtig gevoel voor die persoon en het is eigenlijk niets anders dan; ‘’Ik geloof in jou’’ en ‘’Ik vertrouw op jou’’.

vriendschap

Communicatie

Een goede communicatie is enorm belangrijk in relaties. Ik had het net over verkeerde verwachtingen, maar wat doen we met de verwachtingen die rechtmatig zijn? Bijv. bepaalde normen van eerlijkheid, culturele waarden en de wet.

Bij deze verwachtingen moet je heel duidelijk zijn en goed communiceren met andere mensen. Dit betekent dat als je gekookt heb en je verwacht van de ander dat die de vaat in de vaatwasser zet, zeg dan voortaan; wil je aub de vaatwasser inruimen?

Of je zit niet echt lekker in je vel en jij hebt een knuffel nodig maar je man is bezig met van alles en nog wat. Vraag dan gerust; Wil je met me even knuffelen?

Sommige mensen hebben niet altijd door wat er in een ander omgaat. Door makkelijke vragen te stellen kun je dit oplossen. Als je de communicatie verbetert dan verbeter je je relaties.

Zoals ik al gezegd heb kun je andere mensen niet veranderen maar je kunt ze wel het goede voorbeeld geven en hopelijk neemt de ander dit voorbeeld over.

5 tips die communicatie in je relaties verbeteren:

  • Als je iets niet begrijpt of jij wilt graag iets, durf te vragen.
  • Geef geen ongevraagd advies.
  • Blijf open en kalm in je gesprekken en vraag dit van de anderen ook.
  • Geef duidelijk aan als iets echt onacceptabel voor jou is.
  • Geef aandacht en luister naar de ander.
whisper

Positieve woorden

De makkelijkste manier om iemand op te vrolijken is door positieve dingen te zeggen. Geef eens een leuk compliment of benoem gewoon de dingen die iemand goed gedaan heeft.

Mensen kunnen zo kritisch zijn met alles omdat het veel makkelijker is om de fouten te zien in plaats van de dingen die goed gegaan zijn. Roddel ook niet over andere mensen want dat heeft een negatief effect op jou. En vergeet niet dat wanneer jij over iemand anders roddelt, de kans groot is dat er ook over jou geroddeld wordt. Wees gewoon lief tegen elkaar.

Als je positieve woorden gebruikt en je vaker complimenten geeft dan brengt dat jullie dichter bij elkaar. Als je bereid bent om de kwaliteit van je relaties te verbeteren, dan ga je snel merken dat je leven op alle gebieden rijker word. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen en verbetert je algemeen welzijn. Als we op een positieve manier met anderen communiceren, voelen we ons gemotiveerder en gelukkiger.

Als je meer aandacht en begrip geeft aan jezelf en je relaties dan ga je binnenkort zeker een positieve verandering zien. Ik hoop dat je aan de slag gaat met de tips en dat je relaties verbeteren. Als je meer hulp nodig hebt met je relaties dan raad ik je de online cursus Betere Relaties met Iedereen aan.

Los al je relatie problemen op!

  • Tijdelijke korting! Normaal €199,- nu voor maar €59,-.
  • 2 BONUSSEN!
  • 15 dagen 100% geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen enkel risico.
Ga naar de kortingspagina!

Lees ook onze ervaring met de cursus Betere Relaties met iedereen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *