Meer zelfvertrouwen krijgen? Dit moet je weten! + 8 tips!

Geloof in jezelf!

meer zelfvertrouwen krijgen afbeelding linksboven

Veel mensen zijn niet tevreden met zichzelf omdat ze onrealistische doelen voor zich neerleggen. Laat de eisen van de samenleving je niet beïnvloeden (aardig, slim, sexy, rijk, slank). Niemand is perfect en dat is ook niet mogelijk. We zijn geboren om echt te zijn en niet om perfect te zijn. Stop met vergelijken, want er zijn altijd mensen die mooier, rijker of slimmer zijn dan jij. Wees liever jezelf! Lees snel verder hoe jij meer zelfvertrouwen kunt krijgen.

Inhoudsopgave

Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen?

Gebrek aan zelfvertrouwen is niet natuurlijk en leidt altijd terug naar een verandering of gebeurtenis op een bepaalde leeftijd. Niemand van ons is met weinig zelfvertrouwen geboren. Alles wat je vanaf je geboorte tot nu toe meegemaakt hebt, heeft effect gehad op je zelfvertrouwen. Alle woorden van je leraren, ouders, vrienden, vriendinnen…. en jezelf natuurlijk.

Het is goed om te weten dat zelfvertrouwen één van de belangrijkste eigenschappen is en dat je die kunt ontwikkelen. Het is een kwestie van oefenen, net zoals wanneer je een nieuwe taal leert of een nieuwe vaardigheid ontwikkelt. Met oefenen vergroot je ook je zelfvertrouwen. Je moet jezelf weer leren vertrouwen en dit doe je stap voor stap en in je eigen tempo maar blijf zeker niet stil staan.

Zelfvertrouwen komt van binnen, niet van buiten. Met je gevoel is dat hetzelfde. Je leert daardoor beter op je gevoel te vertrouwen. Hierdoor zit je beter in je vel, je twijfelt veel minder en je bent meer tevreden met de keuzes die je maakt.

Iedereen heeft een eigen kracht. Je eigen kracht waarmee je geboren werd. Vecht niet meer tegen alles wat je niet wilt, leef vanuit je eigen kracht en richt je energie en gedachten op dat wat je echt wilt voor jezelf!

Zelfvertrouwen werkt door in elke situatie in je leven. Door het ontwikkelen van je zelfvertrouwen krijg je automatisch een beter gevoel over jezelf. Je krijgt meer plezier in wat je doet en krijgt je meer energie en een beter resultaat in je leven. Je wordt spontaner, zelfverzekerder, gemotiveerder en gelukkiger.

8 tips om meer zelfvertrouwen te krijgen:

Wees eerlijk en stel eens de volgende vragen aan jezelf:

  • Heb jij soms het gevoel dat je nog niet de persoon bent die je graag zou willen zijn?
  • Zit jij niet lekker in je vel?
  • Wil je meer respect voor jezelf?
  • Kan jij nog niet helemaal jezelf zijn op jouw werk of in je privéleven?
  • Ben jij regelmatig onzeker?
  • Maak jij je druk om wat anderen van je denken?
  • Wil jij meer zelf vertrouwen krijgen?

Als jij één van deze vragen met JA beantwoord hebt dan is het tijd voor actie! Hieronder vind je 8 belangrijke tips die je moet weten als je zelfvertrouwen wilt vergroten.

1. Denk positiever

Goede kans dat je geen idee hebt hoe vaak je negatieve gedachten hebt en hoe dat jou beïnvloedt. In het kort; negatief denken kan een gebrek aan zelfvertrouwen, besluiteloosheid, twijfelen, piekeren en angst veroorzaken. Hoe meer je negatieve gedachten toelaat, hoe groter de kans is dat je een lager zelfvertrouwen voor jezelf creëert. Waardoor je meer problemen dan kansen ziet.

Wil jij meer kansen en minder problemen in je leven? Programmeer dan je gedachten opnieuw en denk positiever. Als je positiever denkt ben je zelfverzekerder en duidelijker. Je focust beter en je neemt makkelijker beslissingen. En wat ik heel belangrijk vind is dat je meer durft. Je durft weer in actie te komen. Hierdoor ga je in plaats van problemen de kansen en de mogelijkheden zien.

Laat de negatieve gedachten los!

2. Accepteer jezelf en geloof in jezelf

Leer om jezelf te accepteren en jouw zelfvertrouwen wordt sterker. Accepteer je fouten, je successen, je lichaam, je verleden, je eigenschappen, alles wat er in je op komt.

Herontdek en geloof in jezelf en accepteer stap voor stap wie jij bent. Begin bij je sterke punten en de dingen waar je trots op bent. Eindig met je zwakke punten en wat je niet leuk vindt aan jezelf. Accepteer dat allemaal! Jouw zelfvertrouwen is compleet als je jezelf kent en helemaal accepteert zoals je bent en daardoor heb je de vrijheid om jezelf te zijn.

Jezelf accepteren kan best lastig zijn als je een negatief beeld over jezelf hebt. Dat negatieve beeld moet je veranderen naar een positief beeld. Zo ben je minder gevoelig voor de kritiek van andere mensen en je accepteert jezelf makkelijker.

3. Begin de dag met een positief compliment aan jezelf

Door een compliment voel je je tevreden en waardeer je wie je bent. Het is als een boost voor je zelfvertrouwen. Geef elke dag minimaal één positief compliment aan jezelf. Het maak niet uit wat je zegt als het maar positief is. Hoe meer, hoe beter.

Ik kijk elke ochtend in de spiegel en geef mezelf een positief compliment; “Ik ben trots op mijzelf”. Hierdoor begin ik elke dag met een goed gevoel. Hoe meer complimenten je jezelf geeft, hoe meer je leert om jezelf te waarderen en dat is het begin van meer zelfvertrouwen te krijgen. Maak tijd voor jezelf en waardeer wie jij bent.

Hierbij wil ik graag melden dat een compliment van een ander soms nog krachtiger is. Waardeer het compliment dat een ander je geeft en neem het compliment aan in plaats van het weg te wuiven.

4. Wees je bewust van je sterke kanten

Iedereen heeft zwakke en sterke kanten, mensen met veel zelfvertrouwen gebruiken die sterke kanten en laten deze voor hen werken. Mensen met minder of weinig zelfvertrouwen gebruiken relatief vaak hun zwakkere kanten. En dat is jammer want als je doet wat je goed kan, dan geeft dat een goed gevoel.

Als je iets doet wat je niet goed kan, voel je jezelf meestal meteen minder goed. Denk eens aan dat schoolexamen of die moeilijke opdracht op het werk.

Zorg ervoor dat je dingen gaat doen waar je goed in bent en misschien zelfs in uitblinkt. Als jij doet waar je blij van wordt, dan krijg jij je zelfvertrouwen terug.

5. Oordeel minder jezelf en ook de anderen

Zoals complimenten positief zijn voor je zelfvertrouwen is oordelen juist negatief. Oordelen is menselijk maar zorg dat je weet waar de grenzen zijn. Te veel en snel oordelen heeft meer effect op jezelf en de ander dan je je wellicht realiseert. Oordelen brengen immers negatieve effecten met zich mee en vanwege die negatieve effecten kan jij niet verder groeien in je leven. Het gaat ten kostte van je zelfvertrouwen, je relaties en je geluk.

Hoe minder jij anderen en jezelf veroordeelt, hoe beter jij je voelt en hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Focus op de goede en de positieve dingen in jezelf en in de mensen om je heen. Oordeel niet maar waardeer het! Dit geeft een soort ontspanning waardoor je jezelf en andere mensen makkelijker accepteert en waardeert. Oordeel voortaan wat minder en word een gelukkiger persoon met gezonde relaties.

love moer, judge less

6. Vier je successen op jouw eigen manier

Je successen vieren is een super belangrijk punt. Je hebt hard gewerkt om iets te bereiken, maak dat niet kleiner dan het is. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein een succes is, VIER HET! Vier het op een manier die op dat moment bij jou past. Koop een fles champagne, ga lekker uit eten met je vriend/vriendin of ga languit op de bank netflixen. Het gaat erom dat jij trots bent op wat je bereikt hebt en je jezelf daar bewust van maakt.

Het vieren van succes is ook motiverend. Je raakt gemotiveerd om dit resultaat nogmaals te behalen of zelfs te verbeteren. Successen zijn mooie momenten in het leven en het is gewoon prettig om jezelf succesvol te voelen. Vier je succes en geef je zelfvertrouwen een opkikker…

7. Stel de toekomst uit en leef vandaag

Hoe meer je je bezig houdt met de toekomst hoe onzekerder je wordt. Onzekerheid is het gevoel dat je geen controle hebt en over de toekomst heb je nu eenmaal geen controle. Voorkom dat je onzeker wordt, denk niet te veel aan de toekomst maar denk aan vandaag.

STOP met piekeren over de toekomst. Focus op vandaag en nu. Als je nu alles onder controle hebt dan komt het met toekomst ook wel goed. Je moet meer zelfvertrouwen creëren voor vandaag zodat je meer vertrouwen in de toekomst krijgt. Bedenk wat je vandaag kan doen, wat je vandaag gaat kiezen en wat je vandaag gaat ondernemen. Doe vandaag iets waar je morgen trots op kan zijn!

8. Straal vertrouwen uit

Wat bedoel ik hiermee? Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen zorg dan dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Ik vind dit de makkelijkste tip om uit te voeren, zorg goed voor jezelf en kleed jezelf leuk aan.

Zorg ervoor dat je goed in je lichaam voelt. Dus ga naar de kapper als je je kapsel zat bent of ga sporten en eet gezond als je wilt afvallen. Koop nieuwe kleren of iets anders waarvan jij gelukkig wordt.  

STOP met de gedachten ’ik geen tijd heb’ of ’ik verdien het niet’! Jij verdient het zeker dus maak tijd vrij voor jezelf!

Het is ook belangrijk om je lichaamstaal open te houden en niet gesloten. Zorg voor een open houding als je met iemand in gesprek bent. Sla je armen niet over elkaar maar leun in de richting van je gesprekspartner. Probeer zoveel mogelijk rechtop te zitten en te staan. De manier waarop je jezelf presenteert, zegt heel veel over wie je bent.

Om meer zelfvertrouwen te krijgen raad ik je deze online cursus ”Blijvend zelfvertrouwen” aan. Met deze online cursus krijg je een goede basis voor blijvend zelfvertrouwen. De beslissing ligt in jouw handen. Neem de controle terug over je eigen leven.

Geef jezelf de kans om jezelf te zijn!

 

  • Tijdelijke korting! Normaal €189,- nu voor maar €49,-.
  • BONUS! 3 GRATIS e-boeken!
  • 30-dagen 100% geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen enkel risico.

 

Ga naar de kortingspagina en begin met de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’

Lees onze REVIEW over de cursus -> Blijvend Zelfvertrouwen-Frank de Moei [ERVARINGEN-2020]!

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft en dat het de moeite waard was om te lezen. Ik ben benieuwd naar je mening dus heb je vragen of wil je graag iets kwijt? Schroom niet om een berichtje te plaatsen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *