Yoga Stap voor Stap – Happy with Yoga [ REVIEW + ERVARINGEN ]

Mijn eerlijke review!

pc, iPod, telefoon

In mijn “Online yoga cursus voor beginners” artikel heb ik geschreven over yoga en waarom dat precies goed is voor je lichaam en geest. Ook heb ik beloofd dat ik mijn eigen ervaringen zou delen in een review over Yoga Stap voor Stap. Ik heb alle handige info opgeschreven om aan jou door te geven! Ik ben nu een paar weken bezig met de Yoga Stat voor Stap cursus en ik heb er hele goede ervaringen mee, daarom wil ik dit graag met jullie delen.

Inhoudsopgave

Wat is yoga Stap voor Stap?

Zoals de titel al aangeeft leer je  ‘’stap voor stap’’ het yoga proces. Ontdek de filosofie en gedachten achter yoga, de basishoudingen en de juiste ademhaling. Deze online yoga cursus kan je gemakkelijk volgen op je pc, laptop of mobiel. Alle basishoudingen en technieken worden besproken en voorgedaan in deze cursus. Thuis in je woonkamer, slaapkamer of wil je liever in de natuur of in je tuin yoga doen? Dat kan ook! Wat jij zelf prettig vindt. (Ik ben in de woonkamer begonnen.) Jij kunt zelf bepalen op welke tempo en waar je wilt de lessen uitvoeren.

Wie zitten er achter Yoga Stap voor Stap?

Rolf en Melanie van Baalen zijn de auteurs van Yoga Stap voor Stap. Rolf en Melanie zijn een aantal jaren geleden in New York geweest en hebben daar per toeval een yoga les gevolgd. Dat was voor hun zo’n positieve ervaring dat ze bij terugkomst in Nederland ook yoga lessen zijn gaan volgen. Yoga werd al snel een passie voor hun en zo begon het nieuwe yogaplatform, Happy with Yoga. Eigenlijk is deze Stap voor Stap cursus maar één van de vier cursussen die ze aanbieden.

Andere cursussen van Happy wit Yoga : ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” , ‘Yoga Nidra” , ”Yoga Nidra: Reis door chakra’s” , ”Online cursus Minimalisme

Happy with Yoga is de afgelopen jaren flink gegroeid en steeds meer mensen ervaren de voordelen van yoga. Melanie is echt een powervrouw die nooit opgeeft en Rolf is echt een joggingsbroek mens die zijn eigen droombaan heeft gecreëerd waarbij hij altijd in zijn joggingsbroek kan werken. Samen hebben ze er een leuke cursus van gemaakt. Het zijn goed opgeleide yoga docenten met diverse internationale diploma’s over yoga. Ik ben van mening dat je bij Melanie en Rolf in goede handen bent!

Wat is de prijs voor Yoga Stap voor Stap?

Op de site hebben ze het over een normale prijs van €158,- maar ze hebben nu een actie waarbij je maar €57,- betaald.  Hiervoor krijg je 9 lessen, en de gratis bonussen erbij.

Voor mij was dit een hele goede prijs want als ik ga vergelijken met een fysieke yoga school waarbij een les gemiddeld €9,- kost, dan kost een vergelijkbaar pakket meer dan het dubbele en dan moet je ook nog het geluk hebben om een beginners cursus te vinden. Bij de reguliere yoga cursussen is het ook niet mogelijk om de lessen terug te kijken als je niet zeker bent of je de houding goed uitvoerd. De lessen van de Yoga Stap voor Stap cursus kan je zoveel terugkijken als je zelf wilt. Je hebt levenslange toegang tot de cursus en je kunt de oefeningen zo vaak opnieuw doen als jij nodig hebt. Er is ook een enorme Facebook community waar je deel van uit kunt maken met handige tips en vragen. Natuurlijk kun jij ook je vragen direct en prive aan Melanie en Rolf stellen.

Voor minder dan 60 euro kan ik de basis van yoga onder de knie krijgen. Ik ben van mening dat de cursus deze prijs meer dan waard is!

Wat krijg je?

Deze cursus bestaat uit 9 yogalessen van ongeveer een uur inclusief de ontspanningsoefeningen. Hierbij wordt alles uitgelegd zodat je makkelijk begrijpt waar je mee bezig bent.

Daarnaast krijg je GRATIS een heel handig e-boek (handleiding) met de 25 belangrijkste houdingen uit de cursus. Zo kun je nogmaals stap voor stap nalezen hoe je de houdingen uitvoert. Je kunt de voordelen van de verschillende houdingen doornemen, eventuele aanpassingen toepassen en je weet direct waar je op moet letten in de verschillende houdingen. Tip: Blijf de houdingen met aandacht doen.

BONUS les over de yoga filosofie. Deze les gaat dieper in op de achtergrond van yoga. Voordelen, geschiedenis en alles wat je moet weten over yoga wordt uitgelegd in een videovorm door Rolf.

Toegang tot de besloten Facebookpagina met een gezellige community.

Nog meer BONUS video’s. Bijvoorbeeld; de yoga ademhaling, tijd en discipline vinden voor yoga en je eigen grenzen kennen.

Losse series, deze korte losse filmpjes helpen je om met yoga en jezelf bezig te zijn op dagen dat je wat minder tijd hebt. 10 minuutjes de tijd te nemen om wat series te doen. Zoals de Z1, R, Z2 series en de zonnegroet.

Waarom Yoga Stap voor Stap goed voor je?

In het artikel online yoga cursus voor beginners heb ik ook een paar voordelen van deze cursus geschreven.

In het kort:

  • Op een rustige manier in je eigen huis oefeningen doen waardoor je beter kan ontspannen.
  • Vermindert stress.
  • Helpt bij slaapproblemen.
  • Leert je de juiste ademhalingsoefeningen.
  • Versterkt en verbetert jouw lichaam.
  • Jij wordt zowel fysiek als ook mentaal gezonder en hierdoor zit je lekkerder in je vel.

Wat gebeurd er nadat je betaald hebt?

Als je dit product koopt krijg je gelijk een bevestiging van Happy with Yoga via PayPro, dit is een betrouwbare Nederlandse tussenpartij die online verkopers gebruiken. In deze mail krijg jij de factuur en nog wat bedrijfsgegevens. Daarna krijg je binnen enkele minuten de welkoms mail van het Happy with Yoga team. Via deze mail kun je gelijk je eigen wachtwoord aanmaken en krijg je alle informatie over hoe je bij het geheime ledengedeelte kunt komen. Zo simpel. Binnen een paar minuten nadat je betaald hebt kan je beginnen. Super!

Mijn eerlijke review en mijn resultaten van Yoga Stap voor Stap

Goed, ik heb je nu alle feitjes over deze cursus verteld maar ik wil ook graag mijn verhaal en mijn eigen ervaring met je delen. Ik heb al eerder een paar yogalessen gevolgd, maar met weinig succes. De houdingen deed ik helemaal verkeerd en ik wist ook niet hoe ik moest ademen tijdens de yoga oefeningen. Dit kwam omdat ik geen beginnerscursus in mijn omgeving kon volgen.

Toen ik deze cursus vond dacht ik; “ideaal” en heb de cursus zonder twijfel gekocht. De betaling werkt eenvoudig en snel. Binnen enkele minuten had ik al toegang tot het members gedeelte van de site. Nadat ik het introductie filmpje gekeken had kon ik meteen met de 1e les beginnen.

Klein advies, lees eerst rustig de handleiding en ga daarna met de oefeningen beginnen. Zo weet je vanaf de eerste les waar je op moet letten bij de houdingen. Ik moest de eerste les halverwege stoppen omdat ik de oefening niet goed deed. Omdat het een online cursus is kon ik de video even op pauze zetten om mijn houding eerst te verbeteren. Probeer dat maar eens bij een normale yoga cursus 😊. Maar het is natuurlijk veel leuker als je de oefeningen meteen goed mee kan doen.

Hier ben ik de zonnegroet oefening aan het doen
met Melanie op de TV.

Voor de lessen heb je wel een yoga mat en een yoga blok nodig. Een yoga mat had ik nog liggen maar het yoga blok niet. Gelukkig hebben Melanie en Rolf handige tips om bijvoorbeeld zelf even een yoga blok te maken, zodat je de eerste lessen toch meteen kan volgen. Ik adviseer wel om een goede yoga mat en yoga blok aan te schaffen. Die attributen zorgen ervoor dat je de oefeningen goed kan uitvoeren, hierdoor worden de oefeningen veel makkelijker. Bij Happy with Yoga kan je die spullen met korting bestellen.

Ik loop normaal gesproken graag hard maar nu probeer ik minimaal 2x per week yoga er bij te doen en dat gaat super goed. De lessen zijn heel duidelijk en de website is netjes en handig vormgegeven. Het e-boek vind ik erg handig en alle oefeningen zijn super goed uitgelegd, hierdoor wist ik gelijk waar ik mee bezig was.

Ik ben nu enkele weken onderweg met deze cursus en voel me nu al fitter en uitgeruster dan voorheen. Waar ik vroeger alleen bij het hardlopen mijn hoofd leeg maakte doe ik dat nu ook tijdens de yoga lessen. Het leeg maken van je hoofd is een perfect middel tegen stress. Voor mij is het leukste deel van de les het meditatiegedeelte, even helemaal tot rust komen en alles van je af laten vallen. Let wel op dat je niet in slaap valt(zoals mij tijdens 1 van de lessen 🙂 ).

In het begin was het een beetje pittig maar dat kwam vooral omdat ik de oefeningen nog niet helemaal goed uitvoerde. Zodra ik de uitvoering goed deed werd het meteen een stuk makkelijker. Daarom is het echt beter om eerst het boek te lezen en daarna pas met de video’s te beginnen.

Mijn lichaam heeft meer energie en ik voel gezonder sinds ik begonnen ben met de cursus. Als je in de soms lastige houdingen staat voel je allerlei spieren hun werk doen. Je gebruikt spieren waarvan je niet eens wist dat je die had. Dit veroorzaakt een klein beetje spierpijn maar dat is normaal.

Ik ben heel blij dat ik met deze cursus begonnen ben. Wil jij zelf ook vanaf de basis beginnen dan raad ik jou echt de Yoga cursus Yoga Stap voor Stap aan! Probeer het zelf!

Garantie

Rolf en Melanie hebben 100% vertrouwen in wat ze gemaakt hebben en bieden zelf een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat betekent dat als je binnen 30 dagen niet tevreden bent met de inhoud, jij je geld terug krijgt.

Namaste

Misschien vind je dit ook interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *