Verspreid het kerstgevoel in 2020!

''Breng licht en verspreid liefde in deze donkere coronatijden.''

mm
kerstmarkt

Jingle bells, jingle bells, Jingle all the way….. Het is bijna Kerst! Overal lichtjes en gezelligheid. Met warme chocolademelk in de hand en die lekkere geur van oliebollen… Oh, als ik er maar aan denk, voel ik me al super gelukkig. In deze periode van het jaar verandert de wereld naar een magische wereld vol met liefde en dit kerstgevoel willen wij graag verspreiden. Wij houden van Kerst en wij zijn zeker niet de enige. De feestdagen in 2020 zullen helaas anders worden dan de andere jaren. Het ziet ernaar uit dat er geen kerstmarkten, kerstfeestjes, en wat ik erg jammer zou vinden, geen gezinsbijeenkomsten zullen zijn. Oja, over oud en nieuw heb ik nog niet eens gesproken… Oud- en nieuw zonder vuurwerk of toasten met familie en vrienden?

Ik denk dat de meeste mensen er hetzelfde overdenken. Het vieren van de feestdagen is erg belangrijk! Voor jezelf, je gezin, je mindset en je gezondheid. Maar hoe gaan we dat doen in deze rare tijden? Hoe kunnen we er dit jaar toch een feest van maken? Corona heeft dit jaar al genoeg veranderd en nu gaat dat de mooiste en gezelligste tijd van het jaar ook beïnvloeden? Dit willen wij niet laten gebeuren en hopelijk jij ook niet! Met dit artikel wil ik je graag motiveren om actie te ondernemen en het kerstgevoel iets eerder dan normaal te verspreiden. Samen kunnen we er een liefdevolle en gezellige kerst van maken.

Ben jij ook een kerst gekkie zoals wij? Doe dan met ons mee en breng licht en verspreid liefde en het kerstgevoel in deze donkere coronatijden.

Inhoudsopgave

Kerst = Geluk = Liefde

Voor ons betekent kerst geluk en liefde. (en natuurlijk lekker eten ;)) Maar wat doen deze magische dagen eigenlijk dat jij je zo gelukkig voelt?

Het begint al met de voorbereiding. De voorbereiding op kerst, maakt je gelukkiger en positiever. Wacht jij op tot het laatste moment met de kerstversiering of ben jij ook iemand die al in november begint met het hele huis versieren en de kerstboom opzet? De laatste? Dan heb ik goed nieuws voor je. Jij hebt meer geluk dan misschien wat je denkt. Uit onderzoek blijkt dat de mensen die vroeg hun kerstversiering ophangen over het algemeen gelukkiger zijn dan de mensen die tot het laatste moment wachten.

In een wereld waar veel stress en angst bestaat, vinden wij het allemaal heerlijk om in kleine dingen de vreugde te vinden en gehecht te zijn aan dingen die ons gelukkiger maken. De kerstversieringen roepen bij de meeste mensen de zorgeloze kinderjaren op, zegt Steve McKeown (psycholoog). Vroeger was alles simpeler, je hoefde je geen zorgen te maken over geld, liefde of over de dingen waar je je nu wel zorgen over maakt. Als kind speelde je gewoon en genoot je van alle dingen die er om je heen gebeurde.

De kerstversieringen zijn een soort van ankers voor de vroegere kindertijd. Ze roepen zowel magische emoties op als een opwindend gevoel van anticipatie bij volwassenen. De vroege toepassing van de decoratieve elementen verlengt deze opwinding en haalt de gelukkige en liefdevolle momenten naar boven.

Het is dus echt de moeite waard om het kerstgevoel eerder te krijgen voor degenen die tot het laatste moment wachten met voorbereiden en versieren.

Dit nostalgische gevoel is een positief gevoel en het helpt ons om contact te maken met ons persoonlijke verleden en helpt ons ook onze identiteit te begrijpen van wie we echt zijn. Voor velen van ons is het voortijdig ophangen van een kerstdecor een manier om terug te keren naar onze kindertijd. Het kan ook degenen helpen die een naast familielid hebben verloren omdat ze zich weer dicht bij hun geliefde kunnen voelen.

Liefde is iets moois en krachtigs. Door liefde ben je gelukkiger, groei je verder en verschijnt er een glimlach op je gezicht. Wij allemaal willen ons geliefd voelen vooral met kerst. Er is niet veel erger dan je eenzaam voelen op deze mooie dagen. Daarom is het heel belangrijk om deze mensen te helpen. Dit kun je met kleine druppeltjes liefde te doen.

Onze vroege kerst boodschap:

”Breng licht en verspreid liefde in deze donkere coronatijden.”

Het zijn donkere tijden. De dagen worden korter en de nachten langer. Corona maakt het alleen maar donkerder en somber. Alles is onzeker en bijna niemand durft echt plannen te maken voor deze kerst. Iedereen heeft een andere mening over corona, de maatregelen en alles wat er om je heen gebeurt. Denk aan de ‘schapen en coronagekkies’. Maar uiteindelijk zijn we het toch allemaal met elkaar eens dat deze coronaperiode niet gezond is voor onze mentale gezondheid. Wij zitten vaker binnen, we hebben minder sociale contacten en de meeste leuke dingen zijn verboden of beperkt.

Laat corona jouw gezellige feestdagen niet beïnvloeden. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je ouders, je partner, je kinderen en iedereen die je aardig vindt. We hebben nu allemaal een extra aandacht en natuurlijk liefde nodig.

Wij proberen van alle slechte situaties het beste te maken en dat is nu ook niet anders. Wij willen je graag een paar tips geven hoe je in deze periode meer positiviteit en geluk in je leven kan brengen.

Verspreid liefde

verspreid liefde

Liefde doorgeven is helemaal niet moeilijk. We hoeven het alleen maar een beetje aandacht te geven. Werk aan je menselijk bewustzijn en zie de mooie dingen om je heen. Hieronder heb ik een paar simpele tips hoe je liefde kunt verspreiden:

 • Lach naar de mensen op de straat en zeg ‘Hallo’ ipv. dat je een andere kant op kijkt. ”Lach en de wereld lacht terug”
 • Luister en blijf open voor de meningen van andere mensen. (Oordeel niet! Jullie hoeft het niet met alles eens te zijn maar begrijp elkaar.)
 • Focus op je overeenkomsten met een ander ipv. de verschillen.
 • Wees dankbaar en toon dankbaarheid. ”Dankbaarheid is de kortste weg naar Geluk”
 • Doe wat leuks voor de mensen om je heen. (Een kaart of een aardigheidje maakt iedereen vrolijk.)
 • Denk positiever, besef dat deze crisis tijdelijk is. Denk in de mogelijkheden en geef het ook door.
 • Alles waarvan je denkt dat dat een ander kan helpen om zich gelukkig te voelen, doe het/verspreid het! Wees uniek en durf!
 • Haal de kerstverlichtingen te voorschijn! Het maakt jou en ook jouw omgeving gelukkig.

Breng licht

lights met vrouw achtergrond

Zullen we dan gewoon de kerstverlichting nu al buiten zetten? Yessss! Doe je geen kerstverlichting binnen en/of buiten? Dan is het tijd om ermee te beginnen. Vroeger toen ik kind was versierden we op kerstavond de kerstboom. Dat was een soort traditie bij ons. Maar ik wilde altijd al eerder de kerstverlichting buiten ophangen vanwege de gezellige sfeer. Tegenwoordig zetten wij na sinterklaas de kerstboom op en hangen we de kerstverlichting buiten. Dit jaar zijn we eerder begonnen met versieren door een oproep van een meisje uit onze wijk en hebben we vorige week onze eerste kerstverlichting buiten opgehangen.

Iedereen die voorbij liep zagen we glimlachen. Meerdere mensen gaven ook nog leuke complimentjes omdat ze het er erg gezellig uit vonden zien. Ik heb gemerkt dat ik zelf erg blij werd van de lichtjes maar ook de buren en de mensen die aan het wandelen waren werden er blij van. Toen bedacht ik dat ik mezelf er verder in wilde verdiepen. In mijn zoektocht ben ik meerdere oproepen tegengekomen en dacht: deze boodschap wil ik verder verspreiden. Het is toch heerlijk om een avondwandeling te maken door de wijk en alle mooie verlichting te zien.

Hoe mooi zou zijn als iedereen de kerstverlichtingen iets eerder ophangt?

Doe met ons mee

 • Maak je huis gezelliger met kerstverlichting.
 • Verspreid liefde.
 • Volg ons op facebook en/of instagram. @verspreidkerstgevoel
 • Deel je foto’s zodat iedereen, ook vanuit huis, kan meegenieten. (met je versierde huis, leuk ideeën of iets liefs) gebruik daarbij #verspreidkerstgevoel
 • Graag dit bericht delen om meer mensen te betrekken bij deze actie.

Het jaar 2020 is niet normaal maar we gaan er eind van het jaar toch een feestje van maken. Het is dus tijd om de kerstverlichting en de slingers uit de schuur of van zolder te halen en begin eerder dan normaal met het kerstgevoel. Het is natuurlijk geen verplichting maar wij zouden erg dankbaar zijn als je ook meedoet. Wij hopen dat onze boodschap verder verspreid wordt zodat we met z’n allen voor een gezellige en liefdevolle sfeer zorgen.

Wij wensen je alvast veel plezier met de voorbereidingen en hopelijk zien we jou foto’s voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *