Wie zijn de bedenkers van Happy with yoga? + INTERVIEW

In dit artikel neem ik je mee in de wereld van Happy with Yoga en lees je een exclusief interview met de bedenkers. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om mezelf meer in de wereld van yoga te verdiepen en dankzij de super leuke en praktische cursussen van Happy with Yoga (HWY) ben ik nu een echte yogi geworden. 🙂 Ik weet nu alle ins and outs van yoga, ademhaling, mindfulness en bewuster leven. Dus wat kan je doen als je met yoga wilt beginnen maar je liever vanuit huis een cursus wil volgen? Happy with Yoga heeft de oplossing voor zowel beginners als voor gevorderde yogi’s.

Ik was erg nieuwsgierig naar het team van HWY en heb hen gevraagd om een paar vragen te beantwoorden. De vragen en antwoorden schetsen een goed beeld van hoe het team van HWY er uit ziet en werkt. Yoga kan misschien voor sommige mensen een beetje zweverig overkomen, maar Happy with Yoga laat zien dat Yoga voor iedereen is en dat iedereen kan starten met Yoga.

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Daarnaast hebben ze, in de HWY Academy, nog 5 uitgebreide cursussen zoals; Yoga Stap voor Stap, Mindfulness, Yoga Nidra, Yoga Nidra reis door de chakra’s en Minimalisme. De HWY website is overzichtelijk opgezet en alles is makkelijk te vinden, je vindt er onder andere interessante blogs, leuke online cursussen maar ook meer informatie over hun workshops en weekend retreats.

Introductie

Rolf en Mel hebben hun eerste opleiding in Bali gevolgd en na enkele dagen voelden ze al verandering. ”Alle klachten waarmee we tijden lang hadden rondgelopen zijn sindsdien nooit meer teruggekomen. Het is bizar wat er met je kan gebeuren als je even een stapje terug doet uit het hectische dagelijkse leven om aan jezelf te werken.” – Happy with yoga. Vanaf dat moment is yoga hun echte passie geworden.

De opleidingen hebben ze niet alleen in Nederland maar ook in onder andere Bali, Cambodja en Polen gevolgd. Ze zijn beide Hatha Vinyasa Yoga docenten en hebben 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd. Melanie is ook een Yin Yoga docente en Rolf is level II Wim Hof Methode (iceman) instructeur en hij houdt zich ook veel bezig met Mindfulness. Ze hebben een hele positieve en vriendelijke instelling waardoor Happy with Yoga het leukste en grootste online yoga platform in Nederland en België is geworden. Ze noemen het zelf ”De Netflix van de Yoga”.

Rolf en Melanie Baalen

Happy with yoga is echt een familie bedrijfje. Willen jullie jezelf, in het kort, voorstellen? Wie zijn jullie en wat is de missie van with Happy with Yoga?

Wij zijn Mel en Rolf van Happy with Yoga. Eind 2013 zijn we met HWY begonnen omdat we niet lekker in ons vel zaten. We waren beide begin 20 en zouden in de kracht van ons leven moeten staan. Klaar om er een mooie levensreis van te maken. De realiteit was echter dat we op veel dagen de grootste moeite hadden om uit ons bed te komen. We zaten allebei een beetje in de put. 
Op een moment dat we wat energie en helderheid hadden, schreven we een nieuwe visie voor ons leven op. Zowel privé als zakelijk.

Dit waren de hoofdpunten:

 • Werk doen wat ons energie geeft en wat bijdraagt aan onze gezondheid, in plaats van ten koste gaat van onze gezondheid.
 • Werken met mensen die positief en enthousiast zijn en die ons inspireren en zelf de vrijheid hebben om daarin te kiezen.
 • Werken op onze eigen voorwaarden en de flexibiliteit hebben om te kunnen reizen.
 • Ieder jaar in onze eigen ontwikkeling kunnen investeren door middel van trainingen, opleidingen en cursussen.
 • Een inkomen verdienen waarbij we ons niet direct zorgen hoeven te maken over onze financiële situatie en waarbij we kunnen investeren in onze missie en visie.
 • Ons werk moet een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen en niet ten koste gaan van anderen.
 • Ons werk moet de wereld een beetje beter en mooier maken en niet ten koste gaan van moeder aarde en de natuur.
 • Ons werk moet dicht bij onszelf liggen en komen vanuit onze eigen visie en purpose. We moeten er gelukkig en blij van worden.

Toen we dit opschreven, wisten we nog niet dat we dit door middel van Yoga wilden gaan bereiken. 

Even later kwamen we erachter dat een Yoga Teacher Training een goede stap zou zijn om aan deze visie te gaan werken. Met bijna ons laatste spaargeld investeerden we in een Yoga opleiding op Bali. Die training was voor ons levensveranderend en sindsdien hebben we elke dag een klein stapje genomen om onze visie te verwezenlijken en tegelijk andere mensen te helpen om ook de kracht van Yoga te ontdekken. Dit is dan ook onze missie geworden, we hebben ons werk gemaakt van wat ons zo geholpen en geïnspireerd heeft 🙂

Toen het bedrijf iets groeide is de broer van Mel (Sven) ons gaan helpen om het bedrijf verder uit te bouwen. Inmiddels zijn we dus met z’n drieën. 

Sven Poldervaart

Jullie zijn dus allemaal familie van elkaar, hoe houden jullie werk en privé gescheiden?

 We houden vaak kantoortijden aan waarin we werken en nemen daarbuiten zoveel mogelijk vrij. Hierdoor kunnen we werk en privé best goed gescheiden houden, al praten we in onze privétijd natuurlijk alsnog wel veel over Happy with Yoga. Het is tenslotte ook gewoon onze passie 🙂

Gefeliciteerd met jullie nieuwe teamlid. Nina is echt een wondertje. Hoe gaat het?  Hoe combineren jullie (happy with) yoga met haar erbij?

Dankjewel! Nina doet het fantastisch en we vinden het allemaal geweldig dat ze er is 🙂 Niet al te lang geleden hebben we een kantoorruimte gevonden om werk en privé nog meer te kunnen scheiden. Het is daarom vrij gemakkelijk om gewoon naar kantoor te gaan net zoals de meeste mensen dat doen om de werk en privé scheiding aan te houden. 

Hoe vaak oefenen jullie yoga per week en wat adviseren jullie een beginnende yogi?

Dit doen we praktisch iedere dag en dit raden we ook aan anderen aan (beginner of niet). Iedere dag een kwartiertje op de mat staan is namelijk vele waardevoller dan 1x per week 2 uur. Yoga wordt hierdoor veel meer een gewoonte en je boekt op alle fronten veel sneller progressie door regelmatig te practicen.

Wat is jullie favoriete yogastijl?

Zelf vinden we Hatha/Vinyasa de fijnste stijl. Hierin wordt namelijk een perfecte balans gevonden tussen actief en passief waardoor je heel veel voordelen van Yoga kunt ervaren op zowel fysiek als mentaal gebied in 1 practice.

practice happy with yoga

Wat maakt Happy with Yoga uniek?

 Happy with Yoga is uniek door onze down-to-earth benadering van Yoga. We vinden dat spiritualiteit en wetenschap prima samengaan en in de praktijk zie je dit ook vaak. Daarbij vinden we het echter wel belangrijk om meer te bieden dan alleen een asana practice, we zoeken ook graag de mentale en spirituele diepgang op maar zonder weg te zweven 😉 Daarnaast zijn we uniek in ons online aanbod van Yogacursussen en lessen. Er zijn maar weinig bedrijven die een vergelijkbaar aanbod hebben om waar en wanneer dan ook met Yoga bezig te kunnen zijn.

Naast de praktische Academy cursussen, hebben jullie ook een Practice platform, wat is de meerwaarde hiervan?

Het practice platform geeft iedereen de mogelijkheid om overal en altijd te practicen. Of je nu thuis in je slaapkamer je matje uitrolt of op je vakantieadres maakt dus niets uit. Je kunt altijd je favoriete lessen doen op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast is het Practice Platform heel aantrekkelijk geprijsd en daarom erg toegankelijk. 

Is het mogelijk om als beginner meteen met het Practice platform beginnen?

Zeker weten, al raden we iedereen aan om eerst onze Yoga Stap voor Stap cursus te volgen op onze Academy. Hierin leer je namelijk de volledige basis van Yoga aan die handig is om daarna zonder problemen mee te doen met de practices.  

pc, iPod, telefoon

Hoe zien jullie de toekomst voor Happy with yoga?

We hopen onze volgers online te blijven inspireren maar ook offline weer meer evenementen te kunnen doen. In deze Corona tijd missen we namelijk wel erg het samenzijn met onze klanten. 

Waar krijgen jullie de meeste energie van?

Wanneer iemand een dankbaar mailtje stuurt over de groei die hij of zijn dankzij onze lessen of cursussen heeft doorgemaakt. Of wanneer we dit met eigen ogen zien op een van onze events. Dat is toch wel het mooiste, dat we mensen kunnen helpen de kwaliteit van hun leven te verhogen met onze passie, waardoor ze er meer van kunnen genieten 🙂   

Wat is jullie gouden tip voor een beginnende yogi?

Neem uitgebreid de tijd om de Yoga ademhaling onder de knie te krijgen! Hier heb je namelijk onwijs veel profijt van tijdens je asana practice of meditatie bijvoorbeeld 🙂

happy with yoga practice

Practice met Happy with Yoga (online yoga & meditatie)

 • Honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit.
 • Overal, altijd en onbeperkt toegang
 • Maandabonnement vanaf 12,50 euro

.

Ga naar de Practice platform van Happy with yoga

Mijn ervaringen met Happy with yoga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *