Yoga Nidra: Reis door de chakra’s [ REVIEW + ERVARINGEN ]

Ik vind het heel mooi om te zien dat steeds meer mensen inzien hoe gezond yoga voor je mentale en fysieke gezondheid is. In één van mijn vorige artikels heb ik het al gehad over Yoga Nidra; ”Yoga Nidra is een bewuste ervaring van een droomloze, diepe slaap waarbij je verbonden raakt met de innerlijke wereld en de verbinding met de buitenwereld verbreekt. Het is een super krachtig gevoel voor je als je een diepere relatie met jezelf wil ervaren.” Maar weet je wat chakra’s zijn? En waarom is het belangrijk dat deze chakra’s goed functioneren en in balans zijn? In deze review gaan we deze vragen beantwoorden en onze ervaringen met de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s met je delen.

Ben jij benieuwd of dat dit echt een waardevolle cursus is? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Wie zitten er achter Happy with Yoga?

Rolf en Melanie van Baalen zijn de auteurs van ”Happy with yoga”. Rolf en Melanie zijn een aantal jaren geleden in New York geweest en hebben daar per toeval een yoga les gevolgd. Dat was voor hun zo’n positieve ervaring dat ze bij terugkomst in Nederland ook yoga lessen zijn gaan volgen. Yoga werd al snel een passie voor hun en zo begon het nieuwe yogaplatform, ”Happy with Yoga”.

Andere cursussen van Happy with Yoga : ”Yoga Stap voor Stap” , ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” , ”Yoga Nidra

”Happy with Yoga” is de afgelopen jaren flink gegroeid en steeds meer mensen ervaren de voordelen van yoga. Melanie is echt een powervrouw die nooit opgeeft en Rolf is echt een joggingsbroek mens die zijn eigen droombaan heeft gecreëerd waarbij hij altijd in zijn joggingsbroek kan werken.

Samen hebben ze er een leuke cursus van gemaakt. Zij zijn goed opgeleide yoga docenten met diverse internationale diploma’s over yoga. Ik ben van mening dat je bij Melanie en Rolf in goede handen bent!

rolf en melanie

Bekend van:

happy wit yoga bekend van

Wat is de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s?

In deze online chakra cursus ga je aan de slag met de meest belangrijke energiecentra in je lichaam. Dit doe je met behulp van de bijzondere Yoga Nidra techniek. Er zijn verschillende energiecentra ( Chakra) in je lichaam die er voor zorgen dat de energie in je lichaam stroomt. Deze energie is onze levensenergie en het is nodig bij alles wat we doen.

Alles is energie. Dit is inmiddels bewezen door vele wetenschappelijke onderzoeken. Van je gedachten tot je emoties en je fysieke lichaam, het zijn allemaal verschillende vormen van dezelfde energie.” – Happy with Yoga

De 7 belangrijkste chakra’s vind je langs de ruggengraat en op je hoofd. Chakra betekent trouwens ‘wiel’ in het Sanskriet. Deze 7 “wielen” bevinden zich in knooppunten waar de energiepunten samenkomen. Chakra kan je ook uitleggen als ”draaiend wiel van energie”. Rolf legt dit principe als volgt uit. Hij vergelijkt het chakra systeem met een elektrisch circuit met lampjes.

De lampjes werken alleen maar optimaal in het elektrisch circuit als de juiste hoeveelheid stroom door het circuit wordt gestuurd. Maar als er teveel energie in het systeem komt kan het gebeuren dat een lampje kapot gaat of dat er meteen kortsluiting ontstaat. En als er te weinig energie in het systeem komt dan brandt het lampje niet of minder fel dan de rest.

Het chakra systeem werkt hetzelfde. De 7 ‘draaiende wielen’ moeten in perfecte balans zijn met de juiste hoeveelheid energie. Elk van de 7 chakra heeft zijn verschillende eigenschappen die tot een specifiek deel van het lichaam behoren. In de video hieronder vertelt Rolf nog meer over de chakra’s.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Deze chakra cursus is weer een nette en duidelijke cursus van Happy with Yoga. De volgorde van de lessen zijn heel goed opgebouwd zodat je stap voor stap weet en begrijpt waar je precies mee bezig bent. In het eerste ”Welkom” deel vindt je twee tekst bestanden en zes video’s. Die zorgen ervoor dat je een compleet uitleg krijgt en goed voorbereid bent voordat je de sessies begint.

Hieronder vind je een kort overzicht van het eerste deel van de cursus:

 • Instructies voor de cursus TEKST
 • Walkthrough ledengedeelte chakra Yoga Nidra VIDEO · 3,18 MIN
 • 1. Welkom bij reis door de chakra’s! VIDEO · 4,09 MIN
 • 2. Het doel van de cursus VIDEO · 2,24 MIN
 • 3. Zo kies je de perfecte sankalpa VIDEO · 4,03 MIN
 • 4. Richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra, VIDEO · 4,42 MIN
 • 5. Wanneer en hoe vaak beoefen je Yoga Nidra? VIDEO · 1,30 MIN
 • Aan de slag! TEKST

Chakra Yoga Nidra cursus handleiding

Cursushandleiding – Reis door de chakra’s PDF

Deze handleiding is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Het is een 37 pagina’s tellend e-boek die je een zeer duidelijke uitleg geeft over de chakra’s, hoe ze werken, waarom chakra’s geblokkeerd raken, hoe chakra’s jouw blik op de wereld beïnvloeden en wat de relatie tussen chakra’s en yoga nidra is. In het volgende lijstje zie je de inhoud van de handleiding.

 1. Inleiding
 2. Wat is een chakra?
 3. Het chakra systeem
 4. Chakra’s en prana
 5. De zeven chakra’s
 6. Een brug tussen polariteiten
 7. Extreem actief vs. gebrekkig
 8. Hoe raakt een chakra uit balans of geblokkeerd?
 9. Hoe raakt een chakra weer in balans?
 10. Wat is Yoga Nidra?
 11. Sankalpa
 12. Chakra’s, Yoga Nidra en sankalpa

Werkboeken – Reis door de chakra’s

Rolf en Melanie hebben voor elke chakra een werkboek gemaakt. Het zijn uitgebreide werkboeken van gemiddeld 18 pagina’s dik. Ze zorgen ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt over de eigenschappen van de chakra’s en dat je weet waar ze voor staan en wanneer ze uit balans zijn. Maar wat zijn de dingen die bij jou een bepaalde chakra uit balans brengt? Omdat dat bij iedereen anders is, is daar geen standaard antwoord op. Zodra je aan de slag gaat, kom je daar achter. De werkboeken bevatten ook oefeningen en vragen zodat je weet welke overtuigingen je helpen en welke overtuigingen je uit balans brengen.

Hieronder zie je een korte uitleg van de 7 belangrijkste chakra’s.

 1. Muladhara – Wortelchakra, zorgt ervoor dat je je stabiel voelt.
 2. Svadhisthana – Heiligbeenchakra, uitdrukking van emoties en de uitdrukking van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.
 3. Manipura – Zonnevlecht chakra, hierbij staan de blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf centraal.
 4. Anahata – Hartchakra, dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. 
 5. Vishuddhi – Keelchakra, staat voor reiniging.
 6. Ajna (betekent weten) – Derde oog chakra, het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.
 7. Sahasrara – Kruinchakra, is het centrum van spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachten en energie.

Chakra Yoga Nidra sessies

In deze audio bestanden vertelt Melanie stap-voor-stap wat je moet doen om Yoga Nidra te beoefenen. Deze oefeningen brengen jou in een diepe ontspanning, rust, geluk en tevredenheid. (Met deze sessies ga je dus echt aan de slag en zet je alles wat je geleerd hebt om in de praktijk!)

 • 25.15 MIN – AUDIO – Sessie 1
 • 28.07 MIN – AUDIO – Sessie 2
 • 30.26 MIN – AUDIO – Sessie 3
 • 39.02 MIN – AUDIO – Sessie 4
 • 35.17 MIN – AUDIO – Sessie 5

Veel gestelde vragen

Als laatste hebben ze een speciaal blok gemaakt voor veel gestelde vragen. Daar vind je antwoorden op vragen die jou misschien verder kunnen helpen.

Wat is de prijs van de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s?

De waarde van Yoga Nidra is € 222,- maar tijdelijk krijg je het hele pakket voor maar €87,-

Wat krijg je?

 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten
 • Een uitgebreide cursushandleiding van Yoga Nidra : Reis door de chakra’s
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Wat gebeurd nadat je betaald heb?

Als je dit product koopt krijg je meteen een bevestiging van Happy with Yoga via PayPro, dit is een betrouwbare Nederlandse tussenpartij die online verkopers gebruiken. In deze mail krijg jij de factuur en nog wat bedrijfsgegevens. Daarna krijg je binnen enkele minuten de welkoms mail van het Happy with Yoga team. Via deze mail kun je meteen je eigen wachtwoord aanmaken en krijg je alle informatie over hoe je bij het geheime ledengedeelte kunt komen. Zo simpel. Binnen een paar minuten nadat je betaald hebt ben je klaar om te beginnen. Super!

Voor wie is de Yoga Nidra : Reis door de chakra’s geschikt?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de chakra’s en met praktische oefeningen wil werken aan de balans in hun lichaam. Ook geschikt voor de mensen die op zoek zijn naar een diepe ontspanning of willen werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, gewoontes of diepgewortelde programmeringen. Ik heb weer een paar vragen voor je klaar gezet. Als je minimaal één keer JA als antwoord hebt dan weet ik zeker dat deze cursus heel waardevol voor je is.

 • Ben je vaak gestrest?
 • Wil je een diepe ontspanning ervaren?
 • Slaap je slecht/weinig?
 • Wil je een betere relatie met jezelf?
 • Heb jij moeite om iets los te laten?
 • Worstel je met angsten?
 • Wil je de balans vinden met jezelf?
 • Wil je werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen en/of gewoontes?

Waar is Yoga Nidra : Reis door de chakra’s goed voor?

De manier waarop chakra’s energie ontvangen, verwerken en uitstralen heeft invloed op ons fysieke lichaam. In ons leven krijgen we enorm veel positieve en negatieve prikkels binnen. Al deze prikkels beïnvloeden het chakra systeem in je lichaam. Te veel spanningen of blokkades zorgen ervoor dat de energie niet goed in je lichaam kan stromen, daardoor raak je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans. Je kunt dit zien als een afvoerputje. Als dat putje niet regelmatig schoongemaakt wordt dan komt er meer en meer rommel. Na na tijdje zorgt dat ervoor dat het putje verstopt raakt en het water niet goed meer kan stromen.

Als je een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden, dan is het belangrijk dat deze zeven verschillende chakra’s goed functioneren en in balans zijn. De voordelen die ontstaan als je Yoga Nidra combineert met de chakra’s die in balans zijn, zijn enorm. Met een chakra systeem die helemaal in balans is, voel je jezelf fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel sterker.

Onze ervaringen en resultaten met Yoga Nidra : Reis door de chakra’s.

Het is geen geheim dat ik tegenwoordig fan ben van de cursussen van Happy with Yoga. Onze ervaringen met de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s zijn dan ook weer heel positief. Ik wil wel even zeggen dat ik al een beetje bekend was met de chakra’s voordat ik met de cursus begon. Mijn moeder heeft vroeger reiki geleerd en zij wilde graag op mij oefenen. Zij heeft mij dus onbewust ook een paar dingetjes geleerd. Over de energie in je lichaam en hoe je gezonder en gelukkiger kunt leven met een uitgebalanceerd chakra systeem.

Dat was één van de redenen waarom deze cursus zo aantrekkelijk voor mij was. Deze spirituele manier van yoga vind ik heel krachtig. De Sankalpa die ik gekozen heb is heel krachtig voor mij en ik voel me er echt beter van. Ik heb ontzettend veel geleerd van deze cursus en ik ben nu bezig om alles in de praktijk uit te voeren. Daarom ga ik minimaal 2 keer per week naar onze logeerkamer om de sessies beoefenen. Ik voel me sterker en zelfverzekerder.

Je kunt zien dat Rolf en Melanie heel veel aandacht besteed hebben aan hun cursus. De video’s zijn net zoals de audio bestanden heel duidelijk en van goede kwaliteiten. De handleiding en de werkboeken zijn zeer netjes vormgegeven en de inhoud is erg waardevol. Als je echt bereid bent om aan de slag te gaan met je chakra systeem en met een andere blik naar de wereld te kijken dan is de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s echt een aanrader voor jou.

Ervaringen van verschillende mensen met Yoga Nidra : Reis door de chakra’s.

Ervaringen van andere mensen zijn ook belangrijk daarom heb ik hier een aantal ervaringen van verschillende mensen verzameld.

Garantie

garantie

Rolf en Melanie hebben 100% vertrouwen in wat ze gemaakt hebben en bieden een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat betekent dat als je binnen 30 dagen niet tevreden bent met de inhoud, jij je geld terug krijgt.

Heb jij besloten om deze cursus aan te schaffen? Deel gerust jouw ervaringen met de cursus Yoga Nidra : Reis door de chakra’s met ons. Tot de volgende blog.

Chakra's

”HERSTEL DE BALANS IN DE BELANGRIJKSTE ENERGIECENTRA VAN JE LICHAAM”- Wat krijg je?

 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies
 • Een uitgebreide cursushandleiding van Yoga Nidra : Reis door de chakra’s
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates
Ga naar de kortingspagina!
Namaste

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *